Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności w celu realizacji usług. Korzystanie z witryny oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
- 🏠Wszystkie kategorie
- 🍼PIELĘGNACJA DZIECKA
- ☕KAWA
- 🧴CHEMIA
- 🐶DLA ZWIERZĄT
- BLOG
- KONTAKT
Kawa ziarnista Julius Meinl Premium Espresso 1 kg
- Kurier Pocztex 11.99
- Paczkomaty InPost 12.99
- Kurier InPost 14.99
- Przesyłka pobraniowa 15.99
JULIUS MEINL PREMIUM ESPRESSO 1 KG ZIARNISTA Stworzona na wzór klasycznego wiedeńskiego espresso, Julius Meinl Premium Espresso to kawa wyróżniająca się zmysłowym aromatem i doskonale zbalansowanym smakiem. Ziarna Arabica (100%), które zostały wykorzystane do stworzenia tego blendu, pochodzą z Ameryki Środkowej i Południowej. Kawę wyróżnia gęsta crema oraz pełne body. Czekoladowo – ciemne palenie czyni Julius Meinl Premium Espresso idealną do przygotowania w domu wybornego, klasycznego naparu.
Specyfikacja:
Skład: Arabica 100% Stopień palenia: 8/10 Zawartość kofeiny: 7/10 Najlepiej spożyć do: 15 Marzec 2025 Cechy:
Intensywność: 7/10 Słodycz: 5/10 Crema: 8/10 Sposoby przyrządzania:
Espresso: 10/10 Kawa czarna: 8/10 Cappuccino: 6/10 Caffe Latte: 6/10 Metody przygotowania:
Ekspresy automatyczne: 9/10 Ekspresy kolbowe: 10/10 Ekspresy przelewowe: 6/10 Kafetiera, Moka: 9/10
Historia palarni Julius Meinl rozpoczyna się w 1862 roku, kiedy to Julius Meinl I otworzył, w centrum Wiednia, swój pierwszy sklep spożywczy z przyprawami i zieloną kawą. Jako pierwszy oferował świeżo paloną kawę, stworzył też wysokiej jakości mieszanki ziaren. Ten innowacyjny pomysł został przyjęty z entuzjazmem przez Wiedeńczyków, przynosząc twórcy ogromy sukces. Od 1891 roku, kiedy to została otwarta pierwsza palarnia, Julius Meinl stała się wiodącą firmą w Europie, dostarczając wielbicielom kawy najlepsze produkty na świecie. Wybierane są najlepsze ziarna z gatunku Arabica, wyhodowane na plantacjach słynących z wysokiej jakości. Wysokogórskie odmiany ziaren pochodzą z Ameryki Środkowej i Południowej, Wschodniej Afryki, Etiopii, Indii i Papui Nowej Gwinei. Ziarna są starannie dobrane, palone i pakowane w zakładzie produkcyjnym w Wiedniu. W oparciu o wiedzę oraz doświadczenie specjalistów powstają doskonałe kawy, wyprodukowane w zgodzie zasadami zrównoważonego rozwoju, w przyjaznych dla środowiska opakowaniach.
-
Polecamy
-
Produkty podobne